Новогодишна хуманитарна акција на Чунга Лунга
25.12.2011

Штитениците од Центарот за рехабилитација во Топанско Поле добија новогодишни пакетчиња донација од брендот Чунга лунга.

На пригодна забава Дедо Мраз, покрај пакетчиња им подели и играчки на 85-те штитеници во Центарот, соопшти компанијата Макпромет од Штип.

- Преку оваа акција освен детските насмевки и дружење, сите присутни можеа да ја почувствуваат радоста на дарувањето и на искрената дестка среќа, како и да уживаат во приредбите што се потрудија да ги организираат децата во знак на благодарност. Чунга лунга и понатаму ќе се води според досегашниот мотив на постоење, а тоа е излагање во пресрет на најмладите, дружење и многу изненадувања, стои во соопштението.

Компанијата Макпромет-Штип, покрај во Центарот за рехабилитација во Топанско Поле организираше голема новогодишна хуманитарна акција за најмладите и во домовите на СОС Детско село, „25 Мај“, „11 Октомври“, училиштето „Иднина“, заводот „Ранка Милановиќ“, заводот за рехабилитација „Бања Банско“, домот за доенчиња во Битола и „Искра“ во Штип.